Català
>
CELEBRANT
EL DIA MUNDIAL DE LES CIUTATS
A BARCELONA, 2018

Les Nacions Unides va establir el dia 31 d’octubre com el Dia Mundial de la Ciutat. L’objectiu de la celebració és promoure l’interès de la comunitat internacional sobre la urbanització global, animar a la cooperació entre països trobant oportunitats i adreçant reptes d’urbanització, com també contribuir al desenvolupament urbà sostenible arreu del món.Més

VINE A LA FESTA DEL DIA MUNDIAL DE LES CIUTATS!

El Dia Mundial de les Ciutats inclou esdeveniments provinents de tot el món per conscienciar sobre la importància de crear ciutats resilients i inspirar al canvi. A Barcelona, s’organitza la FESTA DEL DIA MUNDIAL DE LES CIUTATS: una jornada plena d’activitats destinades a les famílies per aprendre tot jugant sobre com podem repensar les nostres ciutats perquè siguin espais més sostenibles, resilients i amables amb la vida dels seus ciutadans.

La celebració està impulsada per UN-Habitat, conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona i diverses entitats i organitzacions locals.ON?

A la Superilla de Sant Antoni

c/ Tamarit, entre c/ Comte d'Urgell i Comte Borrell
08025, Barcelona

En cas de pluja, les activitats es duran a terme al Fossat del Mercat de Sant Antoni (Planta -1)

Metro (L2): Sant Antoni

Quan?

Dia: dissabte, 27 d’octubre de 2018
Horari: de 10h a 14h.TALLERS I ACTIVITATS

A LA CIUTAT, RESIDU ZERO!

CAMPANYA DE MILLORA NETEJA A BARCELONA. AJUNTAMENT DE BARCELONA

La neteja a la ciutat és l’exemple paradigmàtic de coresponsabilitat: és tan important la tasca dels serveis municipals com les accions de la ciutadania. Amb uns plafons interactius i un punt d’informació, trobarem eines per fomentar la reducció dels residus i aconseguir una ciutat més neta.

SENTIM LA NATURA

CASTELL DE TORRE BARÓ. DISTRICTE DE NOU BARRIS. AJUNTAMENT DE BARCELONA

El verd urbà aporta grans beneficis a la població. Descobrirem com es relacionen els insectes amb les plantes i per què són tan importants els uns per als altres amb divertides dinàmiques adreçades a tots els públics.

BCNCONVIURE, BCNTRANSFORMAR

ECOLOGIA URBANA. AJUNTAMENT DE BARCELONA

A les ciutats s’està estenent la cultura de la sostenibilitat. Jugarem amb dues activitats per conèixer com poden reduir el nostre impacte i com podríem construir la ciutat en la que ens agradaria viure.

GUARDIANS DEL SILENCI

ÀREA METROPOLITANA DE BARCELONA

El soroll també afecta la salut de les persones. A través de diverses dinàmiques per a públic familiar veurem com la contaminació acústica està present en el nostre dia a dia i què podem fer per evitar-la.

BICICLETES GENERADORES D'ENERGIA

DIPUTACIÓ DE BARCELONA

La transició energètica és un fet. Cuinarem crispetes amb l’energia generada fent pedalar unes bicicletes estàtiques, tot descobrint el potencial de les energies  renovables i l’autoproducció d’energia.

LUDOBROSSA

CONSORCI PER AL TRACTAMENT DE RESIDUS SÒLIDS URBANS DEL MARESME

Activitat destinada a públic familiar que proposa una ludoteca de gran format sobre els residus. Inclou diversos jocs, amb els que els participants podran descobrir el món dels residus alhora que juguen i es diverteixen.

LA FESTA D'AIGÜES

AIGÜES DE BARCELONA

L’aigua és un recurs vital i essencial. Aprendrem com és el cicle de l’aigua a les ciutats i com la hem d’utilitzar de manera correcta, a través de jocs d’aigua per a tota la família.

EXPERIMENTA L'ENERGIA

FUNDACIÓ NATURGY

Cada dia som més dependents de l’energia. Descobrirem quines son les energies del futur i el paper clau de l’eficiència energètica, tot manipulant i experimentant amb uns mòduls interactius.

HAPPY KIDS DESIGN PER UNA CIUTAT MILLOR

SIX FINGERS ESPAÑA

Les ciutats del futur han de ser més sostenibles i capaç de reduir l’impacte de l’escalfament global. Farem diversos jocs i dinàmiques que potenciaran l’expressió de les emocions, el disseny i la creativitat.

LLUC, SAMARUC

LAVOLA

La renaturalització de les ciutats aportarà grans beneficis per les persones i pel medi ambient. Portarem a terme un taller en el que podrem valorar la importància dels espais verds a les ciutats a través de les aventures d’un samaruc, una espècie en perill d’extinció i endèmica del nostre territori.

US HI ESPEREM!

Mira el vídeo de la jornada de l’any passat on es van obrir les portes del Recinte Modernista de Sant Pau per celebrar el Dia Mundial de les Ciutats.

Listen to the World Cities Day playlist and add your song!
Pots trobar més informació el document Notes Conceptuals
Socis per a la implementació:

El Dia de les Ciutats promou:

Amb la col·laboració de:


Amb el suport de: